VANJA VASCARAC, redatelj

– Nisam još Spielberg. Barem nisam još. – rekao je naš priznati redatelj Vanja Vascarac u predavanju Skill Box-a. Vanjino iskustvo, znanje i mnogi uspješni projekti koji stoje iza njega, njegovim potpisom i s kojima se itekako može pohvaliti, samo su dokaz da je na najboljem putu, postići sve ono što je zamislio.
Rođen je u Zagrebu, a studirao je u Americi, na prestižnom Savannah College of Art & Design.
Redatelj brojnih kratkih filmova, prikazanih na Zagreb Film festivalu, na Cannes Film festivalu, sudjelovao je na Berlinate Talents, udruženju i platformi za povezivanje Berlinskog međunarodnog filmskog festivala.
Režiser velikog broja reklamnih video kampanja, a samo neke od njih bile su za T-Mobile, MAX TV, Societe Generale, VIP Mobile, Konzum…
Režiser digitalnih sadržaja za Sony and Sony PlayStation, Samsung, Staropramen i mnoge druge. Redatelj i direktor fotografije za više od 60 glazbenih video spotova.
Ni sam ne zna broj snimljenih modnih filmova, kao ni video sadržaja za razne modne promocije.
Sudjelovao u Sarajevskom kampusu talenata (2008.) – radionici master klase s Terryjem Georgeom (Hotel Ruanda), Berlinale Talent Campus (2005.), radio kao direktor kratkog filmskog programa na Libertas Film Festivalu i ko-direktor programa Fantastic Zagreb.
Trenutno priprema svoj prvi debitantski igrani film BLOK 62, a dio svog filma, kao i pristup i rad na istom, otkrio je u svom predavanju za Skill Box.
Projekt je razvijen na prestižnim europskim radionicama (EKRAN +, Connecting Cottbus) i osvojio je nagradu za najbolji međunarodni projekt u Parizu, Francuska (PIDS).
Dobio je počasno priznanje na Sitgesu.
Kraj Vanjinog predstavljanja namjerno nećemo završiti njegovom izjavom s početka, već možemo samo reći koliko smo ponosni, počašćeni i sretni imati redatelja ovakvog znanja i iskustva za našeg predavača.

Vanja Vascarac uvodni trailer

1
Vanja Vascarac Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
07:16

2.lekcija

1
Pokretne slike, format, objektiv, kadar
06:53

3.lekcija

1
Pisanje scenarija, sinopsis
07:57

4.lekcija

1
Glazbeni video spotovi i otvaranje mnogih vrata
14:54

5.lekcija

1
Iskustva snimanja spotova
06:38

6.lekcija

1
Fashion film
01:07

7.lekcija

1
Rad na reklamama
13:50

8.lekcija

1
Snimanje filmova
10:19

9.lekcija

1
Inspiracija
02:16

10.lekcija

1
Freelancer
01:42
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.