MATIJA VUICA, modna dizajnerica, kostimografkinja

Dizajnerica, pjevačica, kostimografkinja – porijeklom iz Metkovića, a sa stalnim boravkom u Zagrebu od 1978. god. Pjevačku karijeru započela je s grupom TROTAKT PROJEKT 1981. godine. Alternativni Rock novovalnog prizvuka koji je grupa njegovala, te poseban image, svrstao ih je u kultne bandove 80-tih. Poslije će grupa promijeniti ime u GRACIA, čiju okosnicu do danas čine Matija Vuica i Jurica Popović. Istovremeno s pjevačkom krenula je i dizajnerska karijera te je već na prvom samostalnom koncertu grupe Trotakt projekt Matija prezentirala i svoju prvu kolekciju (Kulušić, Zagreb,1981.). Tijekom 80-tih aktivno sudjeluje u mnogim modnim manifestacijama kao dio “alternativne zagrebačke modne scene”.
90-tih ta njena ljubav prema modi prerasta u profesionalnu karijeru iako ona voli reći da se samo igra s krpicama. Te godine su je definitivno etablirale kao kreatoricu unikatnih večernjih haljina. U svom radu uvijek poseže za najfinijim svilama i čipkama zbog čega postaje omiljena posebno kod hrvatskih celebritija. Gotovo da nema javne osobe koja nije nosila njenu haljinu. Iako voli raditi samostalne modne revije, zadnjih godina sudjelovala je na, njoj omiljenom modnom događaju, Cro-a Porteru, te se svojim kolekcijama večernjih haljina i vjenčanica potpuno izdvojila u vrh hrvatske modne scene. Posebno je tražena zbog unikatne izrade vjenčanica po mjeri rađenih isključivo od svilenih šifona, taftova, satena i čipke koja je na svakoj vjenčanici drugačija. Matijin rad na modnom planu privukao je pažnju kazališnih redatelja te već odavno djeluje i kao kostimografkinja. U tom smislu surađivala je s imenima kao što su : Vladimir.Habunek (Kapetan Oliver), Vlado Štefančić (Kosa, Dan od amora, Dundo Maroje, Ivana), Peter Farago (Pidžama za šestero), Joško Juvančić (Čelična magnolija), Damir Zlatar Frey (Slavuj i ruža, Filio ni doma, Saloma), Sally Burgess (W. A.Mozart – Cosi Fan Tutte)…

– Daj sve od sebe ili ne započinji ništa. – Od samog početka vjeruj u sebe. – Nemoj podvaliti nikome ništa. – Točno tako bi opisali Matiju Vuicu u tri rečenice.

Matija Vuica uvodni trailer

1
Matija Vuica – Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
10:15

2.lekcija

1
Putovanje modnim svijetom
20:57

3.lekcija

1
Modni kreator i direktor
05:13

4.lekcija

1
Modna industrija
05:22

5.lekcija

1
Ideja i realizacija
04:17

6.lekcija

1
Suradnje
03:25

7.lekcija

1
Modne revije
03:50

8.lekcija

1
Online komunikacije
04:51
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.