MARINA BOLANČA, stručnjakinja za odnose s javnošću

Marina Bolanča Abeceda komunikacije

Obično kažu da je teško pričati o sebi no Marini Bolanči, Skill Box predavačici, to nije teško. Prvenstveno zbog toga što je imala specifičan karijerni put, vjeruje kako nekome može biti inspiracija, a možda i netko nauči iz njenih postupaka pa se poštedi pojedinih izazova koje je morala svladati. Upravo zato Marina Bolanča bila je logičan odabir predavačice za Skill Box. Nakon završetka srednje škole s puno volje i entuzijazma upisala je Prehrambeno – biotehnološki fakultet smjer Nutricionizam. Diplomirala je, međutim nije se vidjela u laboratoriju ili pogonu neke prehrambene tvornice. Od prvog dana Marinina je karijera otišla u drugom smjeru i kao diplomirani inženjer prehrambene biotehnologije nema niti jedan dan radnog staža. U to vrijeme, a govorimo o vremenu prije 25 godina još nije postojalo formalno obrazovanje u komunikaciji, pa je završila Londonsku školu za odnose s javnošću, a kasnije je magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na smjeru Integrirane marketinške komunikacije. Iako joj je na početku karijere bilo teško dokazivati se da se kao tehnolog može baviti komunikacijom, danas je sretna što ima i prirodni i društveni obrazovni temelj.
Drugi pomalo neobičan moment karijere je bio kada je nakon deset godina rada u velikim domaćim i internacionalnim kompanijama odlučila iz sfere klijenta prijeći raditi u agenciju. Od tada, a tome je već 15 godina, radi u agencijama, prvo u velikoj domaćoj full service agenciji, a onda je prije devet godina pokrenula Abecedu komunikacije. Danas je to agencija koja djeluje na tri tržišta, slovenskom, hrvatskom i bosansko-hercegovačkom. Članovi su velike međunarodne mreže komunikacijskih agencija Global Comm i njihov su certificirani partner za ranije spoemnuta tri tržišta. Dobitinici su mnogih važnih nagrada, a posebno valja spomenuti dvije osvojene IPRA Golden World Award u 2021. i 2022. godini, to su najvažnije nagrade u PR – svojevrsni PR Oscar. Time je Marina postala jedina žena vlasnica agencije u Hrvatskoj s dvije ovako značajne nagrade. Ono na što je jako ponosna je Abecedin tim kojeg čine iskusni komunikacijski profesinalci koji mogu odraditi i najzahtjevnije zadatke. Kontinuirano, organski rastu, imaju malu fluktuaciju klijenata i grade dugoročne kvalitetne, transparentne i partnerske odnose. Kontinuirano surađuju s preko 40 klijenata gotovo svih industrija. Ova radoholičarka ujedno je veliki zaljubljenik u kulturu, obožava čitati, gledati filmove, slušati rock i jazz, a svaki slobodni trenutak odovoji za svoje prijatelje i putovanja.

Web: https://www.abeceda-komunikacije.hr

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/abeceda-komunikacije/

Instagram: https://www.instagram.com/abeceda_komunikacije/

Facebook: https://www.facebook.com/AbecedakomunikacijePR

Marina Bolanča uvodni trailer

1
Marina Bolanča-Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
03:23

2.lekcija

1
Komunikacijski i strateški menadžment
06:46

3.lekcija

1
Krizne komunikacije
12:48

4.lekcija

1
Lobiranje
03:47

5.lekcija

1
Kampanje od nacionalnog interesa
10:30

6.lekcija

1
Komunikacije teme održivosti
04:44

7.lekcija

1
Digitalna transformacija: marketing/PR
02:46

8.lekcija

1
Rad s klijentima
05:02

9.lekcija

1
Žene u biznisu i mentorstvo
07:07

10.lekcija

1
10 godina Abecede
07:17
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.