KREŠIMIR MACAN, stručnjak za odnose s javnošću

Ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije te osnivač Manjgure (curica u dubrovačkom dijalektu), jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Krešo u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno u više od dvadeset godina bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, savjetovao dva hrvatska premijera, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i regiji, ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995).
Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radio televizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koja je u tom periodu zabilježila značajan razvoj poslovanja. Od 2008. vodi Manjguru da bi početkom 2018. ponovno bio imenovan za savjetnika Predsjednika Vlade RH za strateško komuniciranje.

Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog i međunarodnog udruženja političkih komunikatora (EAPC i IAPC).

Web stranice agencije Manjgura: https://manjgura.hr/

Krešimir Macan uvodni trailer

1
Krešimir Macan- Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje

2.lekcija

1
Pokucajte na vrata i recite ‘Ja bih radio kod vas’

3.lekcija

1
Odnosi s javnošću (PR) u Hrvatskoj i regiji

4.lekcija

1
Kako odrediti koliko vrijedi agencijska usluga i kako formirati cijene

5.lekcija

1
Kako dobiti prvog klijenta i steći njegovo povjerenje

6.lekcija

1
Marketinška kampanja na primjeru izborne kampanje

7.lekcija

1
Upoznajte PESO model po kojem danas funkcioniraju komunikacije

8.lekcija

1
Zašto je bitno sve postavljati strateški pa i krizno komuniciranje

9.lekcija

1
Što je to spin i koga liječi spin doktor

10.lekcija

1
Kako izgraditi osobni brand, kako da vas zamijete drugi

11.lekcija

1
Što treba znati o medijima u Hrvatskoj, a sigurno ne znate

12.lekcija

1
Osnovna pravila u odnosima s medijima

13.lekcija

1
Može li svatko biti poduzetnik

14.lekcija

1
Macanovi savjeti o životu i kako neke stvari napraviti bolje
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.