ANTE GELO, glazbenik, aranžer i producent

Glazbenik, gitarist, aranžer, producent, kolega, suradnik, prijatelj, onaj ‘prijatelj’ kojeg možeš nazvati u gluho doba noći i reći mu da imaš ideju koju on odmah kreće provoditi u djelo. To sve, ali i puno puno više je Ante Gelo. Glazbenik čiji talent je neupitno bitan, čije znanje je blagodat, a upravo to želi prenijeti u svojem predavanju Skill Boxa. Posvećenost prema nečemu je ključna, a nerv i želja vodili su ga putu na kojem se nalazi danas.
Rođen je u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju Glazbenu školu Vatroslav Lisinski u razredu prof. Felix Spillera. Na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu diplomirao je jazz gitaru 2001. godine. Na istom je Sveučilištu 2001. godine upisao magistarski studij kompozicije i aranžiranja. Nakon povratka iz Graza nastupao je na mnogobrojnim koncertima i jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Francuskoj, Brazilu, Australiji, Kini, Skandinaviji i Tajvanu. Tijekom godina nastupao je i na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama: L’Olympia u Parizu s Oliverom Dragojevićem i Terezom Kesovijom, Royal Albert Hall u Londonu, Wiener Konzerthaus u Beču, Carnegie Hall u New Yorku i Sydney Opera House s Oliverom Dragojevićem.
Ante Gelo poznat je i po suradnji s renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima: Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Gabi Novak, Matija Dedić, Boško Petrović, Nina Badrić, Amira Medunjanin, Tamara Obrovac, Lee Harper, Albert Marsico, David Gazarov, Gino Paoli i brojnim drugim. Piše za brojne orkestre poput Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkih solista, Simfonijskog orkestra HRT-a, Berklee World Strings Orchestra, Big Banda HRT-a, Simfonijskog orkestra RTV Slovenije, Vojvođanski Simfonijski orkestar i mnoge druge. Radi i kao jazz edukator na raznim radionicama i seminarima – više godina predavač jazz gitare na seminaru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, Sveučilišta u Rijeci, na Jazzinty seminaru u Novom Mestu, na Makarskom Jazz Festivalu i Zagreb Guitar Festivalu.
Nastupa na Zagreb Guitar Festu, Makarska Jazz Festivalu i Novosadskom Jazz Festivalu kao i na festivalima širom svijeta kao što je Berklee Middle Eastern Festival 2019. s Bornom Šercarom je 2015. godine je sudjelovao na Festivalu hrvatske glazbe u Beču.
Sudjelovao je sa svojim bandom Ante Gelo band kao “kućni band” u televizijskim emisijama HRT-a “Volim Hrvatsku” (od prve sezone 2012. godine), “Satirikon” (2016./2017.) i “5.com s Danielom” (2019./2020.). Kao aranžer, instrumentalist i dio producentske ekipe emisija “A strana” i “The Voice”. Često sudjeluje na humanitarnim koncertima i akcijama.
Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, a vlasnik je i nekoliko nagrada Porin, čak više od njih dvadeset.
U svom predavanju prenosi svoje znanje i iskustvo ali i najbitniju poruku…izgorite za svaki ton.

Ante Gelo uvodni trailer

1
Ante Gelo – Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
04:21

2.lekcija

1
Neozbiljno ozbiljan
11:38

3.lekcija

1
Nerv, volja i podrška
03:56

4.lekcija

1
Kompromisi
02:36

5.lekcija

1
Povjerenje
07:44

6.lekcija

1
Kako se rade pjesme
07:55

7.lekcija

1
Turneje i putovanja
12:26

8.lekcija

1
Mladi glazbenici su jako bitni
03:38

9.lekcija

1
Upoznavanje gitara 1.dio
04:33

10.lekcija

1
Upoznavanje gitara 2.dio
05:17

11.lekcija

1
Izgorite za svaki ton
03:42
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.