ALEN SESARTIĆ, koreograf i plesač

Imao sam cilj i znao sam što hoću. Nikada ne smijete odustati. Oslobodite strah, budite sigurniji, samouvjereniji. Ali zapamtite da imate jako puno prostora za napredak.

Alen svoje predavanje započinje time kako se suprotstavio predrasudama, kako se nije povodio tuđim mišljenjima, kako nije dopustio da ga negativni komentari obeshrabre, već je svojom upornošću i trudom htio dokazati da može, da hoće i da će uspjeti. I uspio je !

Alen Sesartić rođen je u Splitu, a prve plesne korake započeo je 1998. u Plesnom klubu „DnF” u kojem je između 1998. i 2004. bio jedan od najnagrađivanijih plesača u hip-hop kategorijama.
Godine 2004. prošao je audiciju za film „Coca-Cola Music Stars” gdje je za vrijeme snimanja upoznao Larisu Lipovac i Tamaru Curić. Po završetku filma dobiva priliku nastaviti suradnju kao plesni pedagog i koreograf u Plesnom centru „Tala”, gdje je do 2014. podučavao ples i usavršavao se u plesnim tehnikama poput jazza, baleta, suvremenog plesa i hip-hopa. Bio je prvi koreograf koji je u Hrvatsku i šire doveo high heels tehniku koja je danas jedna od najtraženijih plesnih tehnika u svijetu showbiza.
Uz Larisino i Tamarino mentorstvo ostvaraje se kao koreograf koji već 20 godina surađuje s najvećim imenima hrvatske estrade poput Severine, Jelene Rozge, Nine Badrić, Doris Dragović, Olivera Dragojevića, Gibonnija, Martine Vrbos, Maje Šuput, Colonije, Magazina, Nede Ukraden, Danijele Martinović, grupe ET i brojnih drugih.
Od svjetskih zvijezda radio je s pjevačima poput Inne, Alexandre Burke, Lady Gage i legendarne Whitney Houston.
Ujedno je radio i kao koreograf u najvećim televizijskim projektima kao što su: Big Brother, Hrvatski idol, Ples sa zvijezdama, Supertalent, Dora, Porin, CMC Festival, Splitski festival, VIP Room i brojni drugi.
Osim televizije, radio je i u kazalištima: Komedija (Aida, Dundo Maroje i Footloose), HNK Split (Ljubavni napitak i Ples kadeta), Kazalište Trešnja (Romeo i Julija i Mliječni put).
Radio je i na međunarodnim projektima kao plesač i koreograf: Azijske igre na pijesku (Oman, 2010.), Calabar Carnival & Festival (Nigerija, 2016.) i bolivudski film Mahanubhavudu (Indija, 2017.).
Godine 2014. s Vesnom Grandeš osniva Plesni klub „Funkadelik” koji je kroz naredne tri godine osvojio brojne titule prvaka na domaćim i regionalnim natjecanjima.
Godine 2018. radio je u Grčkoj kao koreograf i menadžer animacije za ugledni lanac hotela Mitsis Rodos Maris Resort.
Danas živi u Zagrebu gdje, kroz suradnju s Plesnim centrom Tala, plesno obrazuje i odgaja mlade nade na kojima scena ostaje. Trenutno je jedan od najtraženijih koreografa ne samo na hrvatskoj već i na regionalnoj sceni.

Alen Sesartić uvodni trailer

1
Alen Sesartić – Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
05:45

2.lekcija

1
Onda je krenulo
05:16

3.lekcija

1
Iskustvo audicija
06:54

4.lekcija

1
Važnost tehnike
04:34

5.lekcija

1
Bez tehnike nema plesa
02:03

6.lekcija

1
Kako kreirati izvedbu
02:24

7.lekcija

1
Suradnja plesača i koreografa
06:11

8.lekcija

1
Različiti stilovi
02:53

9.lekcija

1
Vrijednost mentorstva
04:42
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.