ALEKSANDAR STANKOVIĆ, urednik emisije ‘Nedjeljom u dva’

– Bio sam siguran u sebe i znao sam da ću dobro raditi svoj posao, a u kojem smjeru će to ići to nitko nije mogao pretpostaviti. –
I zaista, imao je pravo. Najbitnije je vjerovati u sebe i biti siguran da sve što radiš, radiš najbolje. Čak mu i vjerujemo kad kaže da svoj put nije mogao pretpostaviti jer tko bi mogao i pomisliti da će u svojoj dosadašnjoj biografiji moći upisati sljedeće:hrvatski radijski i televizijski voditelj, novinar, urednik emisije Nedjeljom u dva (HRT), autor…
Osnovnu školu završio je u Karlovcu, srednju školu u Zagrebu. Godine 1995. diplomirao je pravo na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon studija zaposlio se 1996. na Hrvatskom radiju u informativno-političkoj redakciji. Dvije godine nakon na Hrvatskom radiju vodio je emisiju Poligraf. Od 2000. godine na HRT-u uređuje i vodi emisiju Nedjeljom u dva.
Autor je dokumentarnih filmova ‘Moje želje moji snovi’ i ‘Tata ide u pan’ te putopisnih serijala ‘Vjetar u kosi’.
Objavio je zbirke poezije ‘Jutra pobijeđenih’, ‘Igor Mandić na mjesecu’ i ‘Uglavnom su me voljele starije gospođe’ te knjigu ‘Sto faca i Aca’.
Dobitnik je godišnje nagrade HRT-a za 1999. (za emisiju Poligraf) te HND-ovih nagrada »Marija Jurić Zagorka« za 2000. (za najbolji talk show) i »Novinar godine« za 2009.

Aleksandar Stanković uvodni trailer

1
Aleksandar Stanković – Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
07:03

2.lekcija

1
Zaokret u novinarstvu
14:19

3.lekcija

1
Biti siguran, čvrst u stavovima, imati argumente, voditi politiku
11:35

4.lekcija

1
Novinar, urednik, voditelj
04:02

5.lekcija

1
Moć pregovaranja i govor tijela
10:00

6.lekcija

1
Politika tjera strah u kosti
06:40

7.lekcija

1
Moć i snaga novinarstva
03:19

8.lekcija

1
Društvene mreže
08:17

9.lekcija

1
Podrška i zaštita nadležnih
03:24
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.