DALIBOR MATANIĆ, redatelj

Dalibor Matanić Skill Box

Dalibor Matanić je jedan od najuglednijih i najuspješnijih hrvatskih filmskih i kazališnih redatelja, scenarist i koscenarist čija su igrano filmska ostvarenja nagrađena cijelim nizom domaćih i međunarodnih filmskih nagrada.

Čekao je neku priliku da pronađe svoj teren, svoje područje, a kada je pronašao ono što je tražio krenuo je sa serijom ”Novine” nakon koje je uslijedilo ”Područje bez signala” i ”Šutnja”, tako je ispisao novu redateljsku povijest.
Postao je redatelj prve serije iz istočne Europe koju je kupio Netflix.

Rođen je 21.1.1975. godine u Zagrebu, osnovnu školu je pohađao u Velikoj Gorici, a u Zagrebu je završio smjer kulture u VII. gimnaziji. Na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisao se 1993. i diplomirao filmsku i TV režiju 2008. godine.

Režirao je uspješne dugometražne i kratkometražne filmove, nekoliko dokumentarnih filmova zbog čega ga filmski kritičari smatraju najproduktivnijim redateljem, serije koje su svijet itekako dobro upoznale s likom i djelom Dalibora Matanića.
Član je Europske filmske akademije. Na kolege ne gleda kao na konkurenciju i svaki novi film koji napravi je korak dalje, a poznat je po tome što poštuje i cijeni svakog glumca.
Njegov prvi igrani film “Blagajnica hoće ići na more” (2000.) polučio je veliki uspjeh u hrvatskim kinima, a film je vidjelo više od 50 000 gledatelja. Nakon što je ovaj film prikazan na HTV-u postao je najgledaniji film godine. Film je nagrađen brojnim nagradama i redatelju Mataniću je priskrbio nagradu za najboljeg europskog redatelja debitanta, a objavom svake nove serije samo dodatno učvršćuje status jednog od najboljih redatelja u svijetu.

Službena web stranica: https://dalibormatanic.net/
Instagram: https://www.instagram.com/dalibormatanic/

Twitter: https://twitter.com/dalibormatanic
IMDB: https://www.imdb.com/name/nm0558094/

Dalibor Matanić uvodni trailer

1
Dalibor Matanić- Skill Box trailer

1.lekcija

1
Predstavljanje
20:34

2.lekcija

1
Kazališni i filmski redatelj
06:27

3.lekcija

1
Isključiti vlastiti ego
02:55

4.lekcija

1
Kratkometražni i dugometražni film
14:42

5.lekcija

1
Serija ili film
12:01

6.lekcija

1
Statistika i budget
07:28

7.lekcija

1
Nezavisni redatelj i važnost lobiranja
05:04

8.lekcija

1
Netflix, HBO, rad s agentima i festivali
06:24

9.lekcija

1
Život na setu
03:03
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.